Ce urmează să fie acum expus pe blog

Dat fiind că ajung la vara anului 2017 cu istoricul numeric, așa cum am ținut să îl însemnez deoparte, o MARE perioadă importantă s-a deschis atunci.

Este vorba de progresul hardware cel mare, pe care l-am făcut în etape succesive, șovăielnice la început, cu deschidere graduală către mai mare și mai mare, ca numerele să aibă o instrumentație de lucru mai vastă, una care să le dea voie să fie mai bine explorate, vânate, găsite, înmagazinate.
Ajungem în sfârșit și la partea de interes dintr-a doua jumătate a titulaturii blogului, cea cu dotările de arsenal (sau palmares) hardware folosite pentru numere.

Prefer termenul de hardware celui de „calculator” la singular, că nu a fost implicat doar un singur calculator aici (nici măcar socotit în plus față de ceea ce era înainte). Dacă sunt mai multe mașinării, putem, ca alternativă la pluralul cuvântului calculator, să folosim termenul generic de hardware.
Și aici pe blog trebuiesc redate episoadele de dotare, plus cele de planuri de dotare pe care le-am gândit în timp, unde de bună seamă se expun și niște trăiri interne, personale, va să zică sufletul pe care l-am pus în toată povestea aceasta, frământările de viitor, transformările de viață curentă presupuse de îndeplinirea pașilor de dezvoltare hardware de acasă (investiții sau gesturi cu consecințe).

Nefiind vorba despre un proces de scurtă durată, istoria de hardware a poveștii cu numerele s-a întins pe destul de mult timp (2017-2019 cel puțin), și, cu tot cu preocupările mintale adiacente, volumul de informație care trebuie spus este și el destul de cuprinzător.

Așa că acum vor urma destul de multe episoade de porționare a istoriei progresului triplu* din perioada 2017-2019, care să fie citite cu răbdare.

*Numeric, algoritmic și hardware.


Comentarii

Postări populare