Progresul hardware, episodul 73: Ultimele lucruri, acum, în 2019

Luni seară pe 21 ianuarie, am făcut un update la BIOS pentru AORUS: de la F8h (5 noiembrie 2018) la F8i (6 noiembrie). M-a mai supărat și Aorusul cu blocajele, dar de niște zile s-a potolit, după ce am umblat puțin și acolo la cablurile placă-sursă (EPS) și am făcut între timp și schimbarea asta de BIOS.

Și pe 23 decembrie 2018 am mai avut niște emoții la ASUS PRIME: placa de bază nu mai pornea, doar un scurt țâc-clanc, și am deconectat progresiv componentele ei în noaptea aia, scoțând-o din unitatea centrală, mai avea doar procesorul și un cablu de FAN de câțiva pini, iar de sursă o mai lega doar cablul de 24 de pini, și de discuri nimic; dar tot așa se purta. Am scos-o de tot și am dus-o în altă cameră, unde a stat niște ore până după prânz, după Sfânta Liturghie; am încercat-o și la sursa de la SLI PLUS și tot așa se purta - la apăsarea pe butonul de „putere”, apărea scurt 00 aprins (ledul numeric cu două cifre), și se stingea.


Aici era chiar mai greu decât în acea zi de august 2017 cu prima placă de SLI PLUS, care totuși și-a revenit, scoasă dn carcasă, FĂRĂ să trebuiască să îi scot și bateria de la BIOS.

Până și după prânz era așa. Am dus-o înapoi la carcasa Cosmos și la un moment dat am hotărât să scot și bateria de BIOS - nu se mai stingea. Treptat, am pus totul la loc și placa nu s-a mai stins așa. A trebuit să aerisesc puțin bateria de BIOS, o CR2032 (ca la cântarul din casă), și s-a rezolvat problema. Vorba aceea:

S-A ȚĂCĂNIT ASUSPRAIMUL.
DAR I-AM SCOS BATERIA DE BIOS.
BATERIA ERA STRESATĂ.
ȘI AVEA NEVOIE DE AER.
ȘI ASUSPRAIMUL MERGE IAR.


Luna ianuarie s-a terminat cu 27156 (parcă) de numere în fondul 1, iar februarie, cu 27615 dacă zic bine.
*

Și la 7 martie 2019 progresul hardware din casă este ca în 23 ianuarie. S-a potolit; acum este timpul clocirii sale și-al culegerii roadelor numerice la greu.

Vineri în 1 martie, am mai făcut un Update de BIOS pentr ASUS PRIME, datat 21 (? Rămăsesem cu joia de 14 în cap) februarie 2019, ceea ce ține de progresul software; mi s-a întâmplat să aibă loc o bâlbă de curent electric în rețea și Aorusul să se repornească, iar BIOS-ul să se reseteze la F8h (pesemne, salvat în BIOS-ul de rezervă, Aorusul fiind singura placă din casă cu Dual Bios), așa că am repus F8i acolo.
Deocamdată, nu sunt alte noutăți de BIOS dincolo de astea ultimele.

Ce-i drept, nu am mai adăugat numere pe la Veriton din ianuarie încoace (unde nu înțeleg de ce vin numere incorecte, programele părând a fi scrise să trateze bine numerele în funcție de cei mai mari divizori impari), și pe SLI PLUS de asemenea, am lucrat puțin anul ăsta; chiar aseară i-am dat refiltrare la GIG52, și așa am mai făcut refiltrări masive pe la GIG-uri prin casă. Să mai iasă din numerele de manevră care NU corespund vectorului de numere prime componente, el însuși corespunzător intervalului de număr de cifre al numerelor implicate.

Și în astă clipă sunt adunate 27726 de numere în fișierul N.TXT, iar N3.TXT le are în ordine crescătoare.

În GIG-urile filtrate și răsfiltrate, care au pierdut mulți TB la refiltrările din noiembrie-decembrie, tot mai trebuie să fie niște zeci de miliarde de numere de manevră. Dar NU li le număr acum.

Comentarii

Postări populare